F.A.C. ‘s

 Hebt u een vraag, staat deze er nog niet bij?  Stel deze dan gerust, wij geven u graag antwoord. Bel 0515 44 41 42

Standaard wachtwoord?
Wachtwoorden daar kun je wel gek van worden. Natuurlijk gebruiken veel mensen een standaard wachtwoord. Maar met alle gevolgen van dien, als het gehackt wordt ben je flink de pineut. Tip 1: verander regelmatig je wachtwoord en gebruik voor belangrijke dingen zoals internetbankieren een uniek wachtwoord. Tip 2: gebruik geen geboortedata of eigen naam. Tip 3: Gebruik letter, tekens en cijfers. Tip: consumentenbond.

Clouddiensten stabiel genoeg?
Ontwikkelingen op ICT gebied gaan snel. U wilt geen onnodige risico’s lopen, maar ook niet achterlopen. Wij zijn vanaf de eerste dag met de ontwikkeling van clouddiensten meegegaan. Dat betekend dat wij al zeker 5 jaar bekend zijn met Clouddiensten. We weten wat we doen, en hoe we het u moeten aanbieden. Voor ons is het niet nieuw. U kunt met een gerust hart gebruik maken van de voordelen van onze Clouddiensten.

Gratis Cloud opslag.
Data opslaan in de Cloud is heel populair. Het wordt gebruikt als back-up of om bestanden met elkaar te delen. Wat voor diensten zijn er en hoe veilig zijn die? lees dit artikel. 

Wat is een URL?
Een URL staat in de adresbalk en begint altijd met www…………. U kunt een URL direct in de adresbalk typen. In b.v. Google kunt u zoektermen typen.

Facebook deelt telefoonnummers en adressen met APPs wist u dat?
Hoewel Facebook altijd melde dit niet te zullen doen!!  Hoe uw account veiliger te maken!

Is beveiliging voor Mobiel of Tablet nodig?
Zodra u het internet opgaat loopt u risico. Als u koopt, internet bankiert of Apps download wilt u zeker beveiligd zijn. Loop geen risico! Bestel een pakket.

ESET virusscanners weer als beste getest door de consumentenbond!!!
Daarom verkopen wij deze in het volste vertrouwen dat het zijn roem verdient heeft!!

Mijn virusscanner is afgelopen, doet hij nu niets meer?
Hij doet gewoon zijn werk, hij kan alleen geen up-dates meer maken.  Elke dag dat dit langer duurt loop je meer risico. Dus verleng op tijd.

Wat is Cloud opslag?
Cloud opslag is het online opslaan van bestanden. U krijgt een stukje opslag ruimte op internet, waar u beperkt op kunt slaan. Uitbreidingen kosten geld. Ook kunt u deze ruimte delen met anderen. Het handige is dat u overal vandaan, via internet uw data kunt opzoeken en gebruiken. Dropbox, Google Drive of Sky Drive

Wifi plug, voor in het stopcontact?
Als het aan onze kinderen ligt nemen ze hun mobiel mee naar bed. Straling beperken kan een goed idee zijn. Het effect van straling wordt nog onderzocht. Met deze plug heb je Wifi zo uitgezet, voor controle en rust.

Wat is een IP adres?
Dat is de code waarmee uw netwerkkaart op internet geadresseerd is. Een soort telefoonnummer. Dit nummer is zichtbaar voor andere computers op internet. U bent dus eigenlijk nooit anoniem.

Wat is mijn IP ades?
Typ  www.watismijnip.nl in de de adresbalk van uw browser en u kunt zo aflezen wat uw IP adres is. Het komt voor dat ernaar gevraagd wordt.

Wat is een router?
Dat is een onderdeel van een computernetwerk. Een router zorgt dat de scheiding van het data verkeer tussen computers binnen en buiten het netwerk goed verloopt. Al het data verkeer gaat via de router en de router bekijkt waar het heen moet en of hoe dat moet en voert het uit. Een goede route is daarom heel belangrijk.

U vindt ons in Elahuizen, Friesland! Bel voor een afspraak T +31 (0) 515 44 41 42