Overstappen naar de Cloud

Waar let je op? sinne ICT (260)

Het is goed om een aantal zaken goed te bedenken voordat je de overstappen naar de Cloud maakt. Niet alleen kosten besparen is belangrijk, maar kijk vooral ook naar: 

  1. Welke diensten heb ik nodig?
  2. Wat is mijn budget?
  3. Wat wil ik absoluut gewaarborgd zien?

Wij gaan voor maatwerk dus maak een wensenlijstje, dan weten wij waar we rekening mee moeten houden. Natuurlijk vullen wij deze aan met ervaring en maatwerk advies.

Opslag capaciteit: hoeveel heb je echt nodig?

Welke data of documenten bewaar je? Soms moet je vanwege juridische, financiële, belastingtechnische of boekhoudkundige regelgeving specifieke data bewaren. Dat is dan belangrijk voor uw bedrijfsvoering, dus moet deze data gecontinueerd worden. Via een goede back-up wordt ook veiligheid gewaarborgd in uw Cloud omgeving. Hoeveel opslag u nodig hebt is bepalend voor de prijs.

De Veiligheid van VPS van Sinne ICT

Storingen worden tot het minimum beperkt doordat alle servers dubbel zijn uitgevoerd (redundant). Er is 24×7 monitoring en back-up van de omgeving.  De totale beveiliging van de VPS is standaard opgenomen in elk pakket.

Veiligheid en vertrouwelijkheid van uw data.

U wilt natuurlijk niet dat anderen uw gevoelige bedrijfsdata in handen kunnen krijgen. Ook binnen uw bedrijf hoeft niet iedereen de beschikken te hebben over alle data. Het is mogelijk om mensen toegang tot specifieke gebieden toe te zeggen via het aanmaken van autorisaties of rechten. In overleg met Sinne ICT kunnen we uw VPS zo inrichten dat u geen risico loopt en dat iedereen toch goed zijn werk kan doen.

Wie kan bij mijn data? Eigenaar en eigendomsrecht.

Gratis Clouddiensten vragen altijd iets terug, wat dat is is soms heel subtiel en moeilijk uit te leggen. Gratis Clouddiensten gaan niet gegarandeerd goed om met uw eigendomsrecht en ook in geval van het stoppen van een dienst, weet u niet altijd wat er met uw data gebeurt. Daarom is het goed de informatie beveiliging vooraf goed te bespreken. Hoever u wilt gaan met beveiliging is een keuze, die ook deels de prijs bepaald. Dit is maatwerk, bespreek de opties met Sinne ICT, maar bedenk bij voorbaat hoever u wilt gaan.

Sinne ICT gaat integer om met informatie.

Bij alle ICT diensten die u van ons afneemt gaan wij de afspraak aan integer met uw data en informatie om te gaan. Dit is een absolute voorwaarde voor een afspraak, over grote of kleine zaken, wij nemen integriteit hoog op. Ook ons data centrum hebben wij om deze reden uitgezocht. We reduceren de kansen op data lekken tot het minimum via optimale beveiliging op alle fronten zowel in het datacentrum, als op uw VPS, als ook lokaal bij u op diverse divices.

Zorgen vrij overstappen op de cloud.

Zodra besloten is over te stappen moeten de voorbereidingen gestart worden zodat overstappen zo geruisloos en probleemloos mogelijk verloopt. Eventuele knelpunten als bv. overstappen naar VOIP en het regelen en opzeggen van lijnen, moet op de minuut af goed geregeld worden. Data overbrengen, moet zonder haperingen verlopen en helemaal goed geregeld worden én het liefst op een tijdstip dat u gewoon door kunt werken. In overleg doen wij dit ook in een weekend of op avond. Ook instructies voor nieuwe software of VOIP toestellen hebben wij in ons dienstenpakket opgenomen. We maken handleidingen of geven instructie. Een goede overstap zal zich altijd terug betalen. Zoektijd, inwerktijd en andere problemen tot het minimum beperken is voor iedereen zorgen vrij overstappen.

U vindt Sjoerd Ypma in Elahuizen, Friesland! Bel voor een afspraak T +31 (0) 515 44 41 42